Как да почистим тостера вкъщи?

toaster-72745_1280 (1)Тостерът е едно от нещата, които ползваме често, за приготвяне на лесна и бърза закуска преди работа, но също толкова често пренебрегваме, когато става дума за почистване. Сещаме се за него, едва когато вече е задръстен с хлебни трохи и зацапан с петна от изгорено и мазни пръски. Ако тостерът ви има нужда от почистване, ето една лесна процедура, която ще го накара отново да заблести.

7 стъпки за бързо почистване на тостера у дома

Почистването на тостер е доста лесно, ако следвате няколко лесни стъпки стъпки. Ще имате нужда от:

Четка с твърди и не много дълги косми (може да е за бойчки, за боя за коса или пък четка за зъби)

Топла сапунена вода

Гъба

Прахосмукачка

Чиста кърпа

Бял дистилиран оцет

Хлебна сода (ако трябва да се справите с особено упорит нагар)

Инструкции:

  1.     Включете тостера и го оставете да работи празен известно време. Ако има по-големи парчета хляб заседнали между реотаните, те ще изгорят и ще могат да бъдат отстранени по-лесно. Изключете и оставете да изстине.
  2.     Обикновено като чистим тостера падат много трохи, затова го занесете над мивката, или над парче вестник. Ако тостерът ви има подносчета за трохи ги извадете и изхвърлете трохите. В противен случай просто го обърнете надолу и го разтърсете енергично, за да изсипете насъбралите се вътре трохи.
  3.     Вземете подносчето за трохи на тостера и го напълнете с гореща вода, добавете няколко капки препарат за миене на чинии. Оставете да се накисне за 15 минути и измийте с гъба. Ако има упорити петна от нагар, ги намажете с гъста паста от сода за хляб и вода и ги изтъркайте добре. След като изпланете подносчето го оставете да изсъхне напълно, преди да го върнете под тостера.
  4.     Използвайте малка четка с твърд косъм, за да достигнете заседнали трохи, вътре в тостера. Изчеткайте добре и с помощта на прахосмукачка изчистете трохите отвътре.
  5.     Потопете гъбата в топла сапунена вода и избършете тостера отвън. Не пропускайте да изтъркате копчетата, те обикновено се замърсяват повече.
  6.     Подсушете повърхността на тостера с чиста суха кърпа. Ако тостерът е от метал, потопете кърпата в малко оцет – това ще полира повърхността и тостерът ще заблести.
  7.     Върнете подносчето за трохи на мястото му.

Готово! Тостерът блести от чистота!

Можете също да проверите нашите съвети за почистване на фурната с оцет и сода или почистване на хладилник без токсични препарати.

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s