6 лесни стъпки за почистване на кафе машина

почистване на кафе машинаЕдна сутрин, докато мъжа ми си правеше кафе, отпивайки от чашата с кафе ме погледна с отвращение и ми каза: „Скъпа, тази чаша с кафе има вкус на крака!”. Реално аз не консумирам кафе, но знам няколко неща за кафето. Едно от тези неща е, че кафето не би трябвало да има вкус на крака. Смятам, че това е един от основните принципи, нали?

Както всички сме добре запознати кафе машината е един от най-употребяваните електрически уреди у дома. Всяка сутрин с полуотворени очи се докопваме до машината, от която ще потече нашето „лекарство” за събуждане. Реално погледнато страшно много обичаме своята кафе машина, а пък толкова рядко я почистваме. Странно, нали?

Както всички сме добре запознати кафе машината е един от най-употребяваните електрически уреди у дома. Всяка сутрин с полуотворени очи се докопваме до машината, от която ще потече нашето „лекарство” за събуждане. Реално погледнато страшно много обичаме своята кафе машина, а пък толкова рядко я почистваме. Странно, нали?

Едно просто почистване на кафе машината ще спомогне за поддържането на нейната свежест, отстраняването на наслоения котлен камък, както и на евентуалното оцветяване и поява на мухъл. А, най-хубавото е, че можете да го направите сами у дома!

Да се върнем на сутрешната ни случка. След като съпругът ми обяви, че кафето му има вкус на крака, аз го попитах кога е бил последния път, когато я в почистил. И разбира се, отговорът му беше неразбираемо мрънкане и тътрене из хола.

Как да почистим кафе машината у дома?

1. Вадим резервоара за вода и го пълним с вода и оцет като съотношението е 50:50. Както добре знаете всички, които имате непоносимост към миризмата на оцет, може да изцедите 1-2 лимона и да заместите оцета без проблем.

2. Връщате обратно напълнения резервоар и пускате кафе машината на празен цикъл. Като ако имате кана я оставете, за да се събира разтвора, ако нямате поставете чаша или купичка.

3. Когато резервоара стигне на средата, спрете машината за около 1 час, за да може хубаво да се почистят и мъркучите. След това отново пуснете кафе машината.

4. Сега напълнете резервоара само с вода и пуснете 2-3 празни цикъла, за да може остатъците от оцета да се махнат.

5. Ако имате подвижен филтър, може допълнително да го почистите със сапунена вода, за да сте сигурни, че е на 100% почистен и дезинфекциран.

6. След като сме се погрижили за вътрешността на кафе машината, вече е време да я почистим и външно. Външното почистване е още по-лесно. С една гъбичка за миене, но с не абразивната част и малко веро я почистете. След това с кухненска хартия или микрофибърна кърпа я забършете. Ако кафе машината е иноксова, не е препоръчително да използвате този метод.

Почистване, което отнема не повече от 15-20 минути, но след това ще можете да се насладите на топла чаша ароматно кафе! Ако искате да почистите и гумените играчки за баня на детето, тук можете да прочетете повече.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s